ru ro fr
Pagina principală > Alianta Franceza > Întrebări/sugestii
Întrebări/sugestii

Întrebările frecvente ale rubricii

Care sunt legăturile Alianței Franceze din Moldova cu Ambasada Franței ?

Ce reprezintă Campus France ?

Ce este Club France și care sunt relațiile sale cu Alianța Franceză din Moldova ?

Care sunt membrii Consiliului de administrație al Alianței Franceze din Moldova ?

Ce partenariat există între TV5MONDEși Alianța Franceză din Moldova ?

Asigură Alianța Franceză promovarea altor mijloace de informare francofone ?

Cum să particip la dezvoltarea Alianței Franceze din Moldova ?

Alianța Franceză recrutează personal ?


- Care sunt legăturile Alianței Franceze din Moldova cu Ambasada Franței ?
Alianța Franceză din Moldova este o asociație publică de drept local, agreată de către Fundația Alianța Franceză, legată prin convenție cu Ambasada Franței în Moldova, pentru care ea asigură rolul de operator lingvistic și cultural.
Alianța Franceză din Moldova este parte integrantă a cooperării bilaterale franceze în Moldova.
Alianța Franceză din Moldova beneficiază de subvenții anuale din partea Ambasadei Franței pentru realizarea proiectelor sale, participînd chiar și la cofinanțarea unora dintre ele.
Alianța Franceză beneficiază de un colaborator pus la dispoziție de către ministerul francez al Afacerilor externe și a dezvoltarii internationale, pentru realizarea proiectelor lingvistice si animarea spatiului Campus France.
Președintele de Onoare al Alianței Franceze este Ambasadorul Franței în Moldova.

- Ce reprezintă Campus France ?
Campus France este agenția națională pentru promovarea învățămîntului superior francez și a mobilității internaționale.
El este plasat sub tutela ministerului Afacerilor externe şi a dezvoltarii internationale şi a ministerelor Educaţiei naţionale, a Învăţământului Superior şi de Cercetare din Franța.
Campus France dispune de 175 Spații implantate în 108 de țări, printre care și Moldova.
Campus France și Alianța Franceză din Moldova sunt legate printr-un acord anual care prevede animarea unui Spațiu Campus France în cadrul Alianței Franceze din Moldova și a diverselor activități de promovare a învăţământului superior francez.
Spațiul Campus France al Alianței Franceze are ca sarcină principală să coordoneze toate informațiile necesare pentru studenţii moldoveni interesaţi de ofertele de formare franceză, de la căutarea informaţiilor și pînă la preînscrierea universitară.

- Ce este Club France și care sunt relațiile sale cu Alianța Franceză din Moldova ?
Club France a fost creat, în iulie 2008, la impulsul Ambasadei Franţei şi cu sprijinul Alianţei Franceze din Moldova, care găzduieşte sediul său social și îl asigură cu logistică.
Club France a devenit în 2010 Club France - Camera de Comerț și Industrie Franța Moldova.
Obiectivele principale ale CCI sunt unirea, informarea şi promovarea comunităţii de afaceri franceze – şi în sens mai larg francofone – în Moldova, şi întărirea legăturilor cu întreprinderile moldoveneşti ce susţin fluxuri de schimb comercial şi economic cu Franţa.
Vocaţia CCI Franta-Moldova este cea de a participa la dezvoltarea investiţiilor şi a schimburilor ecomonice şi comerciale întreţinute de Franţa şi Moldova.
Alianța Franceză din Moldova este membră a CCI Franta-Moldova. Participarea Alianţei Franceze la aceasta favorizează legătura dintre mediul de învăţământ superior franceze şi cel moldovenesc, mediul economic și tinerii francofoni. Dezvoltarea studierii și practicării limbii franceze în Moldova este, de asemenea, un beneficiu pentru a permite venirea noilor investitori în Republica Moldova şi dezvoltarea schimburilor comerciale între Franţa şi Republica Moldova.
Alianţa Franceză din Moldova a iniţiat un parteneriat cu CCI Franta-Moldova în vederea dezvoltării studierii și utilizării limbii franceze în cadrul întreprinderilor franceze din Moldova. Colaboratorii întreprinderilor membre ale CCI beneficiază de reduceri la tarifele pentru cursurile oferite de către Alianţa Franceză.

- Care sunt membrii Consiliului de administrație al Alianței Franceze din Moldova ?
Personalităţi din Moldova, Franța sau întreg spațiul francofon care împărtăşesc aceleași valori precum Alianţa Franceză şi care au dorit să se angajeze, în mod voluntar, în vederea consolidării utilizării limbii franceze în Moldova, promovării diversității culturale şi consolidării legăturilor dintre Franţa şi Moldova.
Ambasadorul Franţei în Republica Moldova este Preşedintele de Onoare al Alianţei Franceze.
Începând cu anul 2007, liderii întreprinderilor franceze sau francofone participă la consiliul de administrație al Alianţei Franceze alături de alte personalităţi moldovenești din mediul culturii sau a învăţământului superior. Alianţa Franceză îşi demonstrează dorinţa sa de a plasa franceză în direcția spre prosperitate a Moldovei. Studierea limbii franceze este o cale de acces către mediul de activitate. Francofonia moldovenească este un atu care promovează sosirea noilor investiţii în Republica Moldova şi dezvoltarea schimburilor comerciale cu lumea francofonă.

- Ce partenariat există între TV5MONDE și Alianța Franceză din Moldova ?
TV5MONDE este primul canal de televiziune în limba franceză la nivel mondial. Acest post de televiziune cuprinde programe cu conținut universal, purtătoare de sens și valori umaniste, şi privilegiază calitatea, inovaţia, descoperirea în selectarea şi elaborarea programelor sale.
Din 2008, TV5MONDE este partener al Holding-ului al Audiovizualului Extern al Franței care deține 49% din capital și regrupează France 24 și RFI.
TV5MONDE menține partenariate cu zeci de canale francofone : France 2, France 3, France 5, ARTE France, RTBF (la Radio Télévision Belge de la Communauté Française), TSR (la Télévision Suisse Romande), Radio Canada, Télé Québec, RFO (Réseau France Outremer) și CIRTEF (Conseil International des Radios-Télévisions d’Expression Française).
TV5MONDE este partenerul strategic al Alianței Franceze din Moldova și susține în fiecare an evenimente culturale - festivalul Nopților Pianistice din Moldova - Marea Neagră, festivalul Filmului Francofon - sau diferite activități ce contribuie la promovarea limbii franceze în Moldova – formările "învățare și predare cu TV5MONDE", broșura de promovare a limbii franceze etc.
Alianța Franceză din Moldova participă la promovarea postului TV5MONDE în Moldova. TV5MONDE este difuzat în format hertzian în Moldova, subtitrat în limba română. TV5MONDE este, de asemenea, accesibil în Moldova prin cablu și satelit, în baza de abonament, subtitrat în română sau în rusă pentru persoanele nefrancofone
Alianța Franceză găzduiește reprezentantul local al TV5MONDE în Moldova : Dl. Adrian CIBOTARU, director adjunct al Alianței Franceze.

- Asigură Alianța Franceză promovarea altor mijloace de informare francofone ?
În afara postului TV5MONDE, Alianța Franceză asigură de asemenea promovarea postului Radio France Internationale (RFI) în Moldova.
Cel mai mare operator prin cablu din Moldova, Sun Communications, difuzează RFI, din 2009, în formatul său digital.
Un acord de liberă difuzare a postului RFI pe teritoriul Moldovei a fost semnat cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului în 2009.
RFI este difuzat pe o parte din teritoriul Moldovei – Chișinău și suburbii - din 1994 în format FM pe frecvența 107.3MHz.
Începînd cu 2004, RFI redifuzează în Moldova circa 4 ore din programele matinale ale postului Radio Delta RFI România.

- Cum să particip la dezvoltarea Alianței Franceze din Moldova ?
În mod individual, devenind membru sau membru donator.
Dacă reprezentați o întreprindere, puteți deveni partener strategic al Alianței Franceze din Moldova.
Consultați rubrica noastră «Susțineți Alianța Franceză» sau contactați Dl. Emmanuel SKOULIOS, director al Alianței Franceze.

- Alianța Franceză recrutează personal ?
Da, în principal profesori de limba franceză dar si profesori de engleza pentru centrul sau autorizat Cambridge English.
Dacă sunteţi profesor de limba franceză sau engleza, titular (dacă este posibil) al nivelului C1, cu experienţă în predarea limbii franceze (FLE), a limbii franceze de specialitate (FOS) si a limbii engleze de cel puţin un an, Alianţa Franceză din Moldova, ofera locuri de munca part-time (de la 04h30 / săptămână). Pentru a aplica, va rugăm să trimiteți CV-ul dvoastră, o fotografie şi o scrisoare de motivație scrisă în limba franceză, adresată Dlui Emmanuel SKOULIOS, director al Alianţei Franceze din Moldova.
Pentru informaţii suplimentare privind recrutarea profesorilor de limba franceză, puteți, de asemenea, contacta Dra Doina SCUTARU, directoarea biroului de cursuri al Alianței Franceze din Moldova.
Ofertele de recrutare sau de stagiu sunt publicate și anunţate pe site-ul nostru sau pe site-ul CCI Franta-Moldova.
Cunoașterea și practicarea limbii franceze este obligatorie, precum si a limbii engleze pentru Centrul autorizat Cambridge English.
Pentru toate întrebările referitoare la angajare, stagii, remunerări oferite de către Alianța Franceză din Moldova, contactați directorul său, Dl. Emmanuel SKOULIOS.

Dacă doriți să ne contactați și să ne trimiteți comentariile dvoastră, nu ezitați să ne scrieți.

 
Caută
 
Caută după cuvintele cheie:
 
 
 
 
 
 
a contacta <:rendez-vous:> susţine
 
Parteneri strategici
Parteneri instituţionali
Drepturi de autor ©2017 Alianţa Franceză din Moldova. Toate drepturile sunt rezervate.