Loading Evenimente
28
martie

A XVII-a ediție a Festivalului Cântecului Francez la Tiraspol

28 martie 2019 @ 15:00 - 18:00
25th October St 107, Tiraspol MD-3300
  • Acest eveniment a trecut.

Un eveniment important din cadrul Zilelor Francofoniei în Republica Moldova, Festivalul Cântecului Francez de la Tiraspol va avea loc Joi, 28 Martie 2019, începând cu orele 14.00, la Palatul culturii « Sputnik » din cadrul Universității « Taras Chevtchenko ».

Aceasta va fi a XVII-a ediție a acestui Festival organizat de Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană susținut de Alianța Franceză în Transnistria.

Festivalul va fi organizat anul acesta în prezența lui Christophe CUQ, cântăreț al Duo Douce France și unul dintre interpreții imnului Festivalului : “Quand on chante en français”.

Christophe CUQ este originar din Albi, oraș din Sud-Vestul Franței, care găzduiește timp de mai mulți ani laureați ai concursului Cântecului Francez de la Tiraspol. Alianța Franceză din Moldova întreține relații privilegiate cu capitala Tarn. Datorită lor și legăturilor de prietenie stabilite la fața locului cu numeroși locuitori ai orașului, cu întreg orașul Albi și cu organizatorii Festivalului Pause Guitare din Sudul Franței, numeroși tineri francofoni moldoveni originari din Transnistria, au avut posibilitatea să descopere pentru prima dată Franța.

Acesta va avea ocazia ca să facă parte anul acesta din Juriul de selecție a laureaților și să interpreteze imnul Festivalului, alături de tinerii participanți și de organizatorii concursului.

Festivalul Cântecului Francez la Tiraspol este un eveniment susținut de Alianța Franceză din Moldova, Ambasada Franței în Republica Moldova și Ministerul francez al Europei și al Afacerilor Externe.

Intrare liberă !

Detalii
Data: 28 martie 2019
Timp: 15:00 - 18:00
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Universitatea din Transnistria
Adresa 25th October St 107, Tiraspol MD-3300
+ Harta Google
Organizator
Organizator Alianța Franceză din Moldova
Telefon: +373 22 23 45 10
Email: