Loading Evenimente
21
septembrie

Festivalul Filmului Francofon 2020

21 septembrie 2020 - 27 septembrie 2020
Moldova, Republic of
  • Acest eveniment a trecut.

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea Ambasadei Franței în Moldova și a partenerilor –  TV5MONDE, Orange Moldova, Le Bridge DutyFree și Glaces Sandra – ediția a XIXa, a Festivalului Filmului Francofon se va derula online de la 21 la 27 Septembrie 2020.

Organizat tradițional în luna martie în cadrul Zilelor Francofoniei, Festivalul Filmului Francofon, care permite de a scoate la lumină  filme populare și de succes, a fost amânat din cauza crizei sanitare.

Totuși,  publicul moldovean nu va fi lipsit de acest rendez-vous anual și va putea, pentru al 19-a an consecutiv, să descopere noutățile cinematografice franceze și francofone.

Pentru a ne conforma și respecta dispozițiile sanitare adoptate de autoritățile Republicii Moldova, Alianța Franceză din Moldova și Ambasada Franței au decis ca în acest an filmele să fie difuzate online, pe platforma privesc.eu.

FILM ISTORIC, COMEDIE ROMANTICA, DRAMĂ …

Diversitatea cinematografiei francofone se va exprima astfel prin difuzarea a cinci filme recente, subtitrate în limba română. Oriunde nu v-ați afla în Moldova, veti putea astfel să profitați în acest an de această întâlnire cu filmul francofon.

Vizualizarile pe parcursul întregii săptămâni sunt gratuite.   

NOUTAȚI CE AȘTEAPTĂ SĂ FIE DESCOPERITE

Edmond (Cyrano, mon amour) – L’homme fidèle – Raoul Taburin – En liberté ! –Le jeune Ahmed  : cinci filme  vă vor prezenta o panoramă a filmului francofon contemporan, toate  fiind realizate in 2019.

Găsiți programul integral, zilele, orarele și sălile de poriecție, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film pe pagina noastră de Facebook și în broșura Festivalului.

Detalii
Începere: 21 septembrie 2020
Se termină: 27 septembrie 2020
Categorie de EvenimentCinematografie și teatru
Loc de întâlnire
Cladire/locație: Online
Adresa Moldova, Republic of
Organizatori
Organizator Ambassade de France en République de Moldavie
Organizator Alianța Franceză din Moldova