În cazul în care doriți să mergeți la studii în Franța pentru primul an de licență (L1) sau la o școală de arhitectură, dar nu sunteți titularul unei diplome ce atestă nivelul B2 sau a unei diplome de DELF B2 sau DALF, este necesar să susțineți Testul de Cunoaștere a Limbii Franceze pentru Admiterea Prealabilă (TCF DAP).

Acest test este solicitat de universitățile franceze în cadrul procedurii DAP – procedura de înscriere în primul an de studii universitare în Franța.

Remarcă : majoritatea universităților, școlilor de comerț și inginerie cât și marile școli franceze solicită un justificativ cu nivelul minim B2.

De asemenea, acest test este recunoscut de Ministerul Educației al Republicii Moldova pentru scutirea susținerii probei de franceză din cadrul bacalaureatului. Obținerea diplomelor cu nivelul B2 pentru clasele simple și C1 pentru clasele bilingve francofone vă scutește de la susținerea probei de franceză din cadrul examenelor de bacalaureat obținând în mod automat nota 10/10.

Valabilitate : 2 ani

Studiile în Franța

Pentru mai multe informații despre studiile în Franța și despre procedura DAP, vă rugăm să consultați rubrica Campus France sau să vizitați Spațiul Campus France Moldavie cu programare prealabilă :

Patru probe obligatorii inseparabile (2h25) :

  • Înțelegerea orală
  • Gramatică și lexic (test grilă)
  • Înțelegerea scrisă
  • Exprimarea scrisă (3 sarcini – Durata : 1h00)
TCF DAP LA CHIŞINĂU
InscriptionsTest
1 – 12 Noiembrie 202111 Decembrie 2021

 

Sesiunea
3000 MDL

Modalitățile de înscriere și de susținere :

  • Înscrierea la acest test lingvistic se efectuează în cadrul cererii de admitere prealabilă (DAP) în primul an universitar sau în cadrul școlilor de arhitectură.
  • Înscrierea are loc în cadrul Alianței Franceze din Moldova, la Biroul de cursuri. Pentru înscriere este necesar să prezentați FORMULARUL DE ÎNSCRIERE, două fotografii pentru acte și copia unui act de identitate.
  • Pentru susținerea examenelor este obligatoriu să prezentați un act de identitate (fotocopia este refuzată) și convocarea.

Anunțarea rezultatelor :

  • Eliberarea certificatelor : 1 lună minimum de la data ultimelor probe. O copie a certificatului este anexată la dosarul DAP pentru universitățile solicitate.

Exemple de subiecte :

Pentru mai multe informații și exemple de subiecte, consultați site-ul Centrului France Éducation International.

Informații și înscrieri :

Pentru informații suplimentare în privința organizării acestui test, vă rugăm să vă adresați la Biroul de Cursuri din cadrul Alianței Franceze din Moldova :

Planul de curs este gol

Instructor

admin