Ateliere pentru adulți (+16 ani)

Alianța Franceză organizează cu regularitate sau la cerere ateliere cu tematici specifice. Aceste ateliere permit elevilor să se specializeze în diferite domenii la alegere.

 • Perfecționarea competențelor

Aceste ateliere sunt destinare celor care își doresc îmbunătățirea sau perfecționarea competențelor de cunoaștere a limbii franceze : franceza în scris sau oral, gramatică sau lectură etc.

 • Franceza pentru călătorie

Atelierele de franceză pentru călătorie vă vor incita să descoperiți Franța și să învățați expresiile și vocabularul esențial pentru a călători « în franceză ». Aceste ateliere se adresează debutanților care doresc să cunoască noțiuni de bază pentru a putea petrece un sejur plăcut în Franța sau într-o țară francofonă.

 • Franceza pentru angajare

Doriți să învățați cum se scrie o scrisoare de motivație sau să vă prezentați CV-ul, să solicitați o scrisoare de recomandare sau să vă pregătiți pentru un interviu de angajare în franceză ? Atunci aceste ateliere sunt pentru Dvs. !

 • Franceza pentru studii în Franța

Aceste ateliere se adresează tinerilor care merg la studii în Franța. Pe parcursul a 12h, vă vom consilia în privința procedurilor administrative necesare pentru căutarea unui loc de muncă sau cazare, tehnicile luării de notițe și redactarea unor documente standard (teză, raport, rezumat etc.). Veți beneficia de o bună pregătire pentru plecare și de numeroase sfaturi practice pentru a avea un început de an universitar reușit în Franța.

 • Ateliere pentru plecarea în Quebec

Aceste ateliere sunt pentru persoanele care merg să se instaleze, să facă studii sau să călătorească în Quebec. Pe parcursul a 12h, vă vom face să descoperiți viața cotidiană a locuitorilor din Quebec, limbajul specific, obiceiurile, cultura și arta de a trăi. Profesorii care organizează aceste ateliere au urmat cursuri specifice în Quebec.

 • Ateliere pentru adaptarea nivelului de cunoaștere a limbii franceze

Aceste ateliere se adresează adulților, care au deja un nivel de cunoaștere a limbii franceze, însă au și careva lacune pe care doresc să le îndepărteze, cu scopul de a obține un nivel mai avansat.

 • Ateliere de pronunțare

Aceste ateliere sunt pentru persoanele care își doresc ameliorarea pronunției în limba franceză.

 • Franceza culinară

Aceste ateliere se adresează adulților pasionați de gătit și de vocabularul culinar cu specific franțuzesc. Vă vom învăța limbajul specific pentru bucătărie și pentru rețetele culinare franceze. Astfel, veți avea posibilitatea nu doar să comunicați în bucătărie, dar și să « gătiți în stil franțuzesc » !

 • Durata lecției : flexibil, în dependență de tipul de atelier, curs și formulă aleasă
 • Frecvența lecțiilor : flexibil, în dependență de tipul de atelier, curs și formulă aleasă
 • Durata sesiunii : flexibil, în dependență de tipul de atelier, curs și formulă aleasă
 • Mărimea grupei : minimum 4 persoane – posibilitatea de a urma curs individual sau semi individual
 • Nivel : oricare
 • Orarul cursurilor : flexibil, în dependență de tipul de atelier, curs și formulă aleasă

Atelierele sau formările specifice sunt organizate pe parcursul întregului an sau la cerere.

Pentru a face cunoștință cu perioadele și tematicile atelierelor, vă rugăm să consultați rubrica evenimente.

Chișinău/Bălți/Nisporeni

MDL 1500

Important : atelierele sunt organizate pentru minimum 4 persoane. Unele ateliere și formări specifice pot totuși să fie organizare pentru o singură persoană sau după formule semi individuale de la 3 la 5 persoane. În acest caz, tariful este de 260 MDL/h pentru o persoană oricare ar fi orașul, atelierul sau formarea solicitată.

Pentru mai multe informații sau pentru a solicita organizarea unui atelier sau formare specifică, vă rugăm să ne contactați :

Planul de curs este gol

Instructor

admin