Alianta Franceza si Ambasada, parteneri ai ClassFest

Alianta Franceza si Ambasada, parteneri ai ClassFest

În perioada 22-30 noiembrie 2021,Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) organizează cea de-a X-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest”, secţiunea Cinematografie – o acţiune artistică internaţională, unică în Republica Moldova, care promovează tinerii cineaşti, încurajează schimbul de experienţă şi relaţiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniştii din R. Moldova și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generaţia tânără, promovând valorile artei contemporane şi dialogul intercultural.

Proiecțiile de film, workshop-urile și alte activități incluse în program se vor desfășura în format mixt: online și cu acces fizic, cu un număr limitat de spectatori, în sala ARTCOR, iar publicul și participanții vor avea acces liber la vizionarea evenimentelor incluse în agenda festivalului.

În cadrul festivalului vor fi prezentate peste 70 de filme artistice, documentare, animație, secundate de discuții. Participanții festivalului vor fi antrenați în workshop-uri coordonate de cineaști din țară și din străinătate.

Alianta Franceza si Ambasada Frantei se numara printre partenerii evenimentului, favorizand participarea la Festival aȘcolii de Cinema și Științe Audiovizuale (ESCAT).

Accesul la eveniment este gratuit.

Programul detaliat al Festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook dedicata evenimentului..