Alianța Franceză din Moldova și Pause Guitare: un parteneriat reînnoit în 2022

Alianța Franceză din Moldova și Pause Guitare: un parteneriat reînnoit în 2022

O cooperare de durată se desfășoară de câțiva ani între Alianța Franceză din Moldova, Duo Douce France, Festivalul Pause Guitare din sudul Franței și orașul Albi.

În primăvara fiecărui an, Concursul Cântecului Francez din Tiraspol oferă ocazia câștigătorului să vină să descopere orașul Albi din Tarn și renumitul festival de muzică care se desfășoară timp de 4 zile în luna iulie.

Din cauza crizei sanitare și a imposibilității de a organiza Festivalul Cântecului Francez din Tiraspol timp de doi ani, acest schimb intercultural dintre Franța și Moldova nu a putut continua ca de obicei cu invitarea laureatului moldovean în Franța.

Totusi, Diégo și Christophe, prietenii noștri din Duo Douce France, continuă să comunice cu prietenii din Moldova, în special cu studenții din Tiraspol și animatorii centrului de resurse și informare despre Franța contemporană susținut de Alianța Franceză la Universitatea din Tiraspol.

Pe de alta parte, organizatorii Festivalului Pause Guitare din Sudul Frantei, Marine PEYROUX și Alain NAVARRO, și-au propus să mențină un schimb virtual.

Diégo și Christophe au reușit să redee momente frumoase ale evenimentului, filmând din culise și realizând interviuri cu artiști, voluntari sau profesioniști, pentru a împartasi atmosfera festivalului și a perpetua legăturile existente între Franța și Moldova.

Diégo și Christophe au reușit să redee momente frumoase ale evenimentului, filmând din culise și realizând interviuri cu artiști, voluntari sau profesioniști, pentru a împartasi atmosfera festivalului și a perpetua legăturile existente între Franța și Moldova

PARTENERIAT REÎNNOIT ÎN 2022

Parteneriatul va fi reînnoit în 2022 dacă vor permite condițiile sanitare, iar prietenii francezi, Diégo și Christophe, asteapta cu nerabdare să se întoarcă pentru a participa la următorul concurs al cântecului francez din Tiraspol și pentru a contribui la preselecția laureatului, care va fi primit în regiunea Albi în luna iulie anul viitor.

Festivalul Pause Guitare este un eveniment estival major de muzică în Franța. Mai mulți artiști și-au anunțat deja prezențapentru următoarea ediție: Julien DORÉ, Mika, Mathieu CHÉDID, Angèle, Bob SINCLAR, etc… în așteptarea programului final. Suficient pentru a motiva viitorii participanți la concursul cantecului francez din Tiraspol, în speranța că următoarea ediție va putea avea loc în martie, în cadrul Zilelor Francofoniei.