Mobilitate academică pentru filierele profesionale din Moldova

Mobilitate academică pentru filierele profesionale din Moldova

Sositi în Franța pe 8 noiembrie, după mai multe luni de așteptare din cauza dificultăților legate de restricțiile de călătorie pe timpul crizei sanitare, profesoara Aliona CONDRATIUC și cei doi elevi, Ilinca CIOB și Vadim BROSLAV, de la Centrul de Excelență în Servicii și Prelucrarea Alimentelor din Bălți, precum și doi profesori de la Școala Profesională N°2 din Chișinău, Liudmila CEBOTARI și Olga CIRSTEA, au întâlnit în sfarsit colegii de la Liceul profesional Louis-Antoine de Bougainville din Nantes.

Mobilitatea academică reprezinta sfârșitul unui proiect de consolidare a filierelor profesionalizante din Republica Moldova și punctul culminant pentru împărtășirea experienței acumulate la întoarcerea în țară. Acest proiect a fost posibil datorită parteneriatului încheiat între Agenția Universitară a Francofoniei – Antena din Chișinău, Alianța Franceză din Moldova (AFM) și Ambasada Franței în Republica Moldova, precum și sprijinului financiar oferit de Institutului Francez acordat prin Fondul sau pentru limba franceză.

Cei cinci beneficiari moldoveni vor avea acces, pe parcursul celor patru săptămâni de mobilitate, de o experiență profesionalăîn domeniul culinar.

Din prima zi de stagiu, între vizitarea instituției partenere și diverse ateliere, echipa din Moldova a reușit să descopere orașul Nantes si festivitatile din 11 noiembrie. În prezent formarea este în curs de desfășurare.