Tiraspol găzduiește Nopțile Pianistice

Organizarea unui concert în cadrul Nopților Pianistice din Moldova – Marea Neagră la Tiraspol a marcat revenirea, foarte așteptată după mai mult de un an de absență din cauza crizei sanitare, a Alianței Franceze din Moldova în regiunea transnistreană.

Palatul Republicii a fost cadrul unei splendide seri, deschisă cu creația Rugby – Mișcare simfonica N° 2 de Arthur HONNEGER, dirijată de Dirijorul Orchestrei simfonice din Tiraspol, Grigorii MOSEICO.

Dar și ocazia pentru public de a-l revedea pe cunoscutul deja în regiunea transnistreană Laurent COUSON, în rolul său de compozitor și pianist de această dată.

Oportunitate de asemenea de a face cunoștintă, pentru prima dată în Moldova, cu talentatul solist francez Guillaume VINCENT, cu un viitor promițător. Fără îndoială interpretarea sa a concertului nr.3 pentru pian și orchestră în Re minor de Serghei RAHMANINOV, veritabilă performanță, va rămâne printre cele mai emoționante momente ale acestei ediții a 19a a Festivalului Nopțile Pianistice din Moldova, dar si de la crearea acestuia.

Publicul de la Chisinau va avea deasemenea ocazia să aprecieze, vineri 22 octombrie în penultimul concert al Festivalului, acest tanar solist pe care organizatorii o sa-l invite cu plăcere și în cadrul edițiilor următoare.

Revedeți acest concert minunat !