Alianța Franceză deschide o nouă anexă la Cahul

Alianța Franceză din Moldova își continuă dezvoltarea și își consolidează prezența în țară prin deschiderea unei noi anexe la Cahul.

CHISINAU, BALȚI, NISPORENI, TIRASPOL ȘI ASTĂZI, SUDUL ȚĂRII

Deja prezentă la Chișinău, Bălți și Nisporeni, precum și la Tiraspol, unde susține un centru de resurse și informații despre Franța contemporană la Universitatea Taras Chevtchenko, Alianța Franceză a dorit, ca parte a dezvoltării sale, să deschidă o nouă anexă didactică la Cahul, în Sudul țării.

Această anexă va oferi, începând cu noul an școlar din luna septembrie, o ofertă de cursuri și examene de franceză similare cu cele oferite la Chișinău, Bălți sau Nisporeni.

Deschiderea centrului se datorează așteptărilor puternice exprimate de câțiva ani de către locuitorii din sudul țării.

Noua anexă va dispune, de asemenea, de un centru de resurse dotat cu acces la Internet, o bibliotecă pentru elevi și o serie de cărți și documente francofone care vor fi îmbogatite pe parcurs.

De asemenea, va oferi cursuri și examene propuse de centrul Cambridge English din cadrul Alianței Franceze din Moldova.

Deschiderea anexei va stimula acțiunea culturală și francofonia, prin organizarea activităților și evenimentelor. Primul eveniment important va fi marcat în toamnă prin organizarea unui concert în cadrul Festivalului Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră în acest oraș.

VENIȚI SĂ VIZITAȚI NOUA ANEXĂ DE LA CAHUL

Animația și responsabilitatea anexei au fost încredințate unei figuri ale francofoniei din Moldova, fostă profesoară de franceză, Nina TAMPIZA.

Promotor neobosit al limbii și culturii franceze, Nina TAMPIZA conduce, de asemenea, asociația Junact din Cahul. Această asociație își propune să implice tinerii în diverse programe din domeniul social, educație, economie, sănătate, ecologie, turism, cultură, mass-media, drepturile omului, ale tinerilor.

Nina TAMPIZA și echipa sa de profesori sunt gata pentru a vă primi și prezenta noua anexă din Cahul. Acesta este situată în inima orașului Cahul, ușor accesibil. Are spații moderne, luminoase și bine echipate.

Primele lecții interactive sunt deja oferite celor mai tineri începand cu această vară, precum și alte diverse activități.

Nu ezitați să o contactați :

  •   4/J, strada 31 August 1989, MD-3909 Cahul
  •   Recepție de luni până vineri, de la 9:00 la 17:00
  •   Nina TAMPIZA
  •   + 373 29 98 02 60
  •    ntampiza@alfr.md