Marele Quizz al tinerilor francofoni

Marele Quizz al tinerilor francofoni

Sunteți în prezent licean la o instituție din Moldova? Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei 2021, vă invităm să participați la prima ediție a Marelui Quizz al tinerilor francofoni, sâmbătă 20 martie, ora 15:00.

Înscrierile sunt deschise tuturor liceenilor, elevilor bilingvi francofoni, precum și altor studenți, care au cunoștințe de bază în franceză și cultură generală legată de Franța sau lumea francofonă!

Evenimentul va fi animat de către Chloé, Adrien, Envel și Alexandre, tineri francofoni în Moldova.

Vă încurajăm să participați, nu veți avea nimic de pierdut; aceasta este ocazia de a vă surprinde … cunoașteți mult mai mult decât vă imaginați!

Pentru a face înscrierea, este simplu. Notați numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul de telefon la Alexandre CHAVANNE sau pe pagina de Campus France Moldova.

Veți primi un link Zoom al evenimentului.

Depășiți-vă limitele și vă dorim o săptămână a francofoniei cât mai bună la toți!

PREMIILE

Câștigătorul concursului va primi două lucrări frumoase de colecție: o operă literară bine cunoscută și accesibilă tuturor, și o ediție magnifică a unei opere monografice și culturale.

Alți doi câștigători al concursului vor primi lucrări legate de particularitățile limbii franceze, utile pentru viitorii vorbitori experimentați și practicarea limbii.

De asemenea 3 câștigători vor primi o diplomă onorifică, fiind recunoscute meritele lor la acest concurs, și un atestat de participare, va fi trimis tuturor participanților pentru meritul din cadrul concursului.

REGULAMENTUL

Un quizz QCM cu 4 propuneri vor fi trimise participanților. Este strict interzis să folosiți computerul, telefonul și alte dispozitive pentru a răspunde. Cerem participanților cea mai mare sinceritate. Participanții vor avea la dispoziție 20 de secunde pentru a citi fiecare întrebare și a răspunde. Este important să aveți o reacție rapidă. Fiecare întrebare va fi apoi comentată de către unul din cei patru animatori.

Afirmațiile sunt concepute pentru a fi foarte clare, prin urmare nu vor fi date detalii înainte de a produce un răspuns.

Premiile, diplomele și certificatele vor putea fi ridicate de la Alianța Franceză din Moldova la Chișinău.