Cele mai recente noutăți ale mediatecii

Cele mai recente noutăți ale mediatecii

Tocmai au sosit cărți noi pe rafturile Espace Médias Tech din Chișinău. Descoperiți-le!

Comprendre le monde. Les relations internationales expliquées à tous.

A înțelege lumea nu este necesar, este esențial. Într-un stil accesibil și educațional, Pascal BONIFACE oferă cheile înțelegerii problemelor majore ale lumii contemporane, pentru toți cei care doresc să se regăsească în fluxul continuu de informații, să situeze evenimentele într-un context mai larg, să înțeleagă viața internațională și relațiile de putere care o structurează. Provocările au devenit globale și nu pot fi înțelese și identificate decât într-un cadru global.

L’empire du politiquement correct

O reflecție asupra gândirii unice și a imperiului auto-consacrat al binelui lui Mathieu BOCK-CÔTÉ. Autorul demonstrează că spațiul public al democrațiilor occidentale nu este neutru, nu toate curentele ideologice sunt apreciate în același mod. Oamenii al căror discurs tulbură sunt tratați ca fasciști sau populiști și marginalizați. Acesta analizează ceea ce poziționează un individ de partea bună sau de partea rea.

Francoscopie 2030

Scrisă de Gérard MERMET. Francoscopie a devenit, de-a lungul edițiilor, o referință asupra statului Franței și francezilor. Gérard MERMET s-a axat să identifice tendințele, să cuantifice evoluțiile, să ofere comparații cu alte țări, în special cu cele europene. Această ediție este și mai ambițioasă. Fiecare domeniu al vieții noastre de zi cu zi este abordat mai întâi într-un mod actual: educație, sănătate, viață de familie, valori, opinii, muncă, venituri, consum, program, timp liber etc. Cartea oferă, de asemenea, o viziune orientată spre viitor, în perspectiva anului 2030, începând cu multiplele informații și reflecții asupra schimbărilor care au loc, posibile sau probabile, care vor modifica „fundalul”: mediu, demografie, economie, relații internaționale, mentalități.

Épidémies : vrais dangers et fausses alertes

Scrisă de Didier RAOULT. De la gripa aviară la Covid-19, Antrax, Ebola, gripa aviară, H1N1, Zika, SARS-coronavirus, MERS-coronavirus … Pentru toate aceste epidemii, s-au prezis milioane de decese: nu s-a întâmplat nimic. Ce se va întâmpla cu coronavirusul chinez care provoacă panică la nivel mondial?

Maladie française – Pandémie : et pourtant tout avait été préparé

Scrisă de Philippe DOUSTE-BLAZY, fostul ministru al sănătății și profesor de medicină pentru boli infecțioase, care a fost primul din lume care a avertizat într-un raport detaliat cu privire la apariția iminentă a unei pandemii, spune de ce autoritățile nu au luat deciziile corecte pentru a anticipa și apoi a gestiona criza sanitară

Cartel des fraudes

Dezvăluirile lui Charles PRATS, magistratul francez, care a fost responsabil la nivel național de coordonarea luptei împotriva fraudelor fiscale și sociale. Judecătorul PRATS, în timp ce descria catalogul fraudelor sociale care acaparează Franța, oferă un rechizitoriu usturător, susținut de documente și rapoarte edificatoare de stat camuflate de ani de zile.

L’Année stratégique 2021- Analyse des enjeux internationaux.

A fost Covid-19 doar un „moment” sau va marca un adevărat punct de cotitură geopolitică? În orice caz, 2020 va fi anul pandemiei. Apărut în China, coronavirusul s-a răspândit rapid în întreaga lume, exacerbând o oarecare serie de probleme politice majore. De la rivalitatea chino-americană la lupta împotriva schimbărilor climatice, de la diviziunile europene la slăbiciunile din America Latină, de la provocările cu care se confruntă Africa până la crizele care traversează Orientul Mijlociu, de la cedarea multilateralismului la prețurile petrolului, toate aceste subiecte au fost într-adevăr simptome deja grave ale „lumii de dinainte”.

Les mots sont des fenêtres /ou bien ce sont des murs.

Lucrarea emblematică a Comunicării Nonviolente, tradusă în peste 30 de limbi și vândută în 170.000 de exemplare în Franța, scrisă de Marshall B. ROSENBERG. Datorită poveștilor, exemplelor și dialogurilor simple, această carte vă permite să vă îmbunătățiți radical și să faceți relația voastră cu ceilalți cu adevărat autentică. O comunicare de calitate cu alții este una dintre cele mai valoroase abilități existente, în viața personală și la locul de muncă.

La vengeance du pangolin : penser le virus

O carte scrisă de Michel ONFRAY ca jurnal al epidemiei Covid19, care a venit din China în care au fost incriminate pangolinele și liliecii și care a îngenuncheat lumea. Michel OONFRAY a subliniat gestionarea pandemiei prin punerea problemelor globalizării, ecologiei, comportamentului, luate împreună din primele pagini ale cărții și în special în prefață.

Enseigner l’oral en ligne

O carte a lui Nicolas GUICHON despre tehnologiile digitale care oferă noi metode de predare a oralului. Această carte are un dublu obiectiv: a înțelege funcționarea acestei situații didactice încă insuficient cunoscută pentru a dezvălui specificitățile și deduce abilitățile pe care profesorii de limbă trebuie să le dezvolte pentru a preda în această configurație.

Fait maison

Dorești să gătești acasă gustos și rapid? Direct din bucătăria sa, Cyril LIGNAC gătește pentru tine! Vei savura cu ușurință 45 de rețete sărate și / sau dulci pentru a avea entuziasm în viața de zi cu zi. O carte esențială, ultra-practică și nepretențioasă, pentru a vă anima prânzurile și cina; rețete gourmet, crocante, gustoase, pentru a fi savurate pe cont propriu, în cuplu, cu familia sau prietenii.

Cu Cyril, mâncarea gătită acasă este extrem de simplă! Pune-ți șorțul și lasă-te ghidat de sfaturile lui valoroase și de rețetele sale ultra-reconfortante.

VREAU SĂ ÎMPRUMUT. CUM SE FACE ?

Pentru a împrumuta unul dintre aceste romane sau un alt document disponibil la mediatecă, este foarte ușor dacă sunteți deja abonat:

  • Trimiteți prin e-mail titlul/rile DVD-urilor care vă interesează sau cel al selecției dvs. de cărți, reviste, CD-uri sau alte DVD-uri disponibile pe e catalogul nostru online către Silvia UNCU.
  • Bibliotecarul nostru de mediatecă vă va pregăti comanda și vă va anunța atunci când este gata și va stabili o întâlnire cu dvs. pentru a veni să o colectați.
  • Vă veți ridica comanda la Espace Médias Tech din Chișinău în conformitate cu regulile sanitare, și anume purtând o mască, mănuși și respectând distanța fizică..

Alianța Franceză din Moldova se angajează să respecte instrucțiunile sanitare stricte. Toate cărțile returnate sau împrumutate sunt supuse regulilor de dezinfecție și carantină pentru siguranță. Prin urmare, este posibil ca unele dintre aceste titluri să nu fie disponibile imediat pentru a lua în considerare aceste reguli sanitare. Vă rugăm să aveți răbdare. Preferăm să realizăm mai mult decât este suficient pentru siguranța dumneavoastră.

Dacă nu v-ați abonat încă, vreau să știți că aderarea la Espace Médias Tech este gratuită pentru toți cursanții înscriși la cursurile noastre. Pentru alții, prețurile noastre de aderare sunt foarte accesibile. Nu ezitați să cereți informații suplimentare la bibliotecarul nostru de mediatecă sau să consultați acest link.

O POLITICĂ DE ACHIZIȚIE SUSȚINUTĂ DE FRANȚA

Ambasada Franței în Republica Moldova susțin diseminarea culturii literare franceze prin participarea la îmbogățirea regulată a colecțiilor Espace Médias Tech ale Alianței Franceze din Chișinău și a centrelor sale de resurse din provincii (Bălți, Nisporeni, Tiraspol și, foarte curând, Cahul).

Datorită acestui sprijin, cursanții Alianței Franceze din Moldava și abonații la Espace Médias Tech din Chișinău au acces la cel mai bogat fond de limbă franceză din țară.