Concurs : BDfique!

Concurs : BDfique!

În această perioadă de carantină, Alianța Franceză din Moldova continuă să promoveze limba franceză și să lansează diverse activități unele mai interesante decât celelalte. După ora poveștilor și ora descoperirilor, iată se leansează un nou concurs!

PENTRU CINE ?

În perioada 15 mai – 7 iunie 2020, se organizează un concurs pe tema benzilor desenate, „BDfique”. Concursul este deschis tuturor cursanților din țară ce studiază limba franceză, chiar dacă nu sunteți înscriși în cadrul Alianței Franceze din Moldova.

Aceast concurs poate fi, de asemenea, o oportunitate pentru profesori de a ajuta elevii, încurajându-i să participe și să realizeze această activitate.

DECI?

Se propune să realizați un BD care ilustrează citatul lui Antoine de MAXIMY: Quand rien n’est prévu, tout est possible… ».

CUM?

Acest DB va fi realizat cu ajutorul aplicației BDNF și nu trebuie să depășească o pagină, A4. Participanții vor transmite benzile desenate pe adresa lui Coline CHARVIN pentru a fi verificate înainte de a fi publicate.

Toate lucrările vor fi transmise în format PNG la adresă următoare: concoursbdfique@gmail.com, după care vor fi publicate pe pagina de Facebook a Alianței Franceze.

Calcularea punctajului:

  • Îmi place = 1 punct
  • Orice altă reacție (ador, râd …) = 2 puncte
  • Un comentariu = 3 puncte
  • Distribuire = 4 puncte
SI DUPĂ ?

Din 15 iunie, benzile desenate cu cele mai multe voturi vor fi apreciate și expuse în cadrul Alianței Franceze din Moldova. Aceast concurs va permite participanților să câștige abonamente pentru a avea acces la Spațiul Media Tech din cadrul  Alianței Franceze din Chișinău sau, dacă nu locuiți în Capitală, veți avea acces online la platforma Culturethèque!

Deci, nu mai stați pe gânduri! Aplicați și lăsați-vă imaginația să vorbească. Așteptăm cu nerăbdare toate lucrările voastre și mizăm pe creativitatea voastră.