Coronavirus (Covid-19): informații importante

Coronavirus (Covid-19): informații importante

(ACTUALIZARE 29 APRILIE 2020 ORA 10:00)

Sănătatea cursanților, a profesorilor și a personalului este o prioritate pentru Alianța Franceză din Moldova, care aplică cu strictețe toate dispozițiile emise și implimentate de către autoritățile Republicii Moldova, atât la Chișinău cât și la cele două anexe ale acesteia, la Bălți și Nisporeni, începând cu 10 martie. Cu toate acestea prevederile sanitare erau deja adoptate în incinta noastră si inainte de aceasta data.

Începând de luni, 16 martie, ora 12, accesul la spațiile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni au fost complet interzise, și momentan sunt închise pentru publicul larg.

De luni, 4 mai, în Chișinău va fi asigurată o prezenta administrativă între orele 10:00  și 17:00 pentru a vă permite în mod exceptional să achitați cursurile în cazul în care nu puteți merge la o sucursală bancară.

Cu toate acestea, vă recomandăm în continuare să urmați cursurile online iar plata să o efectuați prin transfer bancar.

Dacă nu aveți posibilitatea să efectuați plata cursurilor prin transfer bancar, vă puteți apropia și plăti direct și în mod excepțional la Alianța Franceză din Chișinău în orarul stabilit.

Accesul la sediul nostru va fi strict reglementat și controlat. Este obligatoriu să faceți o programare prealabilă la adresa de email (alfr@alfr.md) sau telefonic (+373 22 23 45 10) și nu uitați să purtați mască în momentul când vă apropiați la sediul nostru. Dacă este posibil, să achitați cu cardul bancar pentru a evita plata cash.

Reamintim, de asemenea, că, în absența unor instrucțiuni noi din partea autorităților, toate cursurile de limbi străine continuă să fie organizate online, examenele de franceză și engleză sunt suspendate iar Spațiul Médias Tech la fel ca și Campus France rămâne închise publicului.

Toate cursurile sunt organizate online

De la data de 10 Martie, toate cursurile din cadrul Alianței Franceze din Moldova și centrului său Cambridge English, precum și toate cursurile indiferent de format (individual, semi-individual, sau grup), de tipul sau publicul în cauză, sunt suspendate până când autoritățile Republicii Moldova vor anula prevederile în vigoare.

Prin urmare, cursurile individuale, semi-individuale sau de grup sunt organizate doar online, la fel ca și testele de plasament.

După ce ne-ați contactat, ați ales cursul potrivit dvs. și v-ați înscris, veți fi contactat de către profesorul dvs. pentru a vă explica modalitățile practice de desfășurare a cursurilor online. Cursurile sunt oferite prin intermediul platformelor Skype, Messenger, Viber sau Zoom.

Pentru mai multe informații despre cursurile noastre online și datele de înscriere, continuați să consultați agenda noastră, pagina noastră de Facebook Alianța Franceză sau Cambridge English sau site-ul nostru Cambridge English Moldova.

De asemenea, puteți contacta prin e-mail Directoarea Biroului de curs, Doina SCUTARU sau responsabila Centrului de Engleză Cambridge, Diana CRETU.

Mulțumim tuturor elevilor nostri pentru răbdarea și înțelegerea acordată. Îi încurajăm, de asemenea, cu tărie să continue cursurile online, deoarece nu cunoaștem când va fi posibilă reluarea orelor în prezențial.

Important:

Pentru cursanții înscriși care nu doresc să continue orele online, veți fi transferat la următoarea sesiune în prezențial, de îndată ce vom putea reorganiza cursurile la sediile noastre.

Toate cursurile vor fi asigurate.

DESFĂȘURAREA EXAMENELOR DE LIMBA FRANCEZĂ ȘI ENGLEZĂ

Probele pentru obținerea diplomelor de limba franceză (DELF / DALF), precum și toate probele de limba engleză Cambridge English, au fost amânate până la emiterea unui nou ordin.

Doriți să amânați înscrierea dvs. la test / examen sau doriți să vă fie rambursată suma pentru înscriere? O puteți contacta prin e-mail pe Dina BOBINA.

Rambursarea sumelor în numerar nu va fi posibilă decât în momentul redeschiderii sediului nostru din motive de siguranță sanitară.

Atenție!

Din motiv că poșta funcționează mult mai dificil la momentul actual, diplomele DELF / DALF și diplomele Cambridge English încă nu au ajuns.Însă căutăm cea mai bună soluție, astfel încât să vi le putem transmite cât mai rapid posibil.

De asemenea, am efectuat un apel către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova pentru a obține o prelungire a termenului limită de depunere a diplomelor pentru cei care doresc să fie scutiți de proba de limbă franceză sau engleză la bacalaureat, obținând nota 10 di oficiu.

Ministerul a venit cu un răspuns favorabil iar depunerea diplomelor este posibilă până la data de 30 aprilie 2020. Aveți posibilitatea de a consulta comunicatul  Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Campus France Moldavie

Spațiul Camous France Moldavie nu primeste vizitatori până la emiterea unui nou ordin. Dacă doriți să aveți informații despre studiile în Franța sau dacă dotiți să depundeți dosarul dvs. la una dintre universitățile franceze, atunci corespondentul  Campus France Moldavie rămâne la dispoziția dvs.:  Giovanni CAVALLARO – Telefon : +373 69 82 39 28

SPAȚIUL MEDIA TECH

Spațiul Medias Tech din Chișinău și centrele din Bălți, Nisporeni și Tiraspol sunt închise publicului larg.

Dar nu vă îngrijorați, dacă trebuie să returnați o carte, CD sau DVD, nu va fi aplicată nici o penalitate pentru întârziere.

În calitate de abonat, puteți contacta, de asemenea, responsabilul mediatecii din Chișinău, Silvia UNCU care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la oferta online Culturethèque.

Culturethèque este o bibliotecă online unde puteți găsi: cărți, BD (benzi desenate), presa franceză cea mai renumită, module de atuo-formare, muzică, documentare, biblioteca cursanților cu metode adaptate fiecărui nivel. Peste 150 000 de cărți sunt disponibile online și pe care le puteți accesa de pe calculator, tabletă sau telefon.

Studenții Alianței Franceze beneficiază de un abanament gratuit la mediatecă pe perioada de desfășurare a cursurilor. Dacă nu ați solicitat abonamentul de la spațiul Media Tech, atunci puteți lua legătura cu responsabilul Silvia Uncu, care vă va oferi toate indicațiile utile pentru a vă crea contul Culturethèque. În mod excepțional, cursanții Alianței Franceze din Moldova care vor solicita creare contului la această platformă, vor beneficia de un acces prelungit la Culturethèque pînâ la 30 Iunie 2020.

În cazul în care nu sunteți cursant în cadrul Alianței Franceze din Moldova sau nu sunteți abonat la spațiul Media Tech din Chișinău, puteți beneficia de un acces gratuit timp de 3 săptămâni la Culturethèque după ce ați solicitat crearea contului la această platformă. La sfârșitul acestei perioade, vă vom prelungi accesul gratuit la oferta Culturethèque până la 30 Iunie 2020.

EVENIMENTELE CULTURALE

Toate evenimentele planificate, din cadrul Zilelor Francofoniei, sunt anulate sau amânate.

Festivalul Filmului Francofon, un eveniment așteptat la Zilele Francofoniei, va avea loc la Chișinău și Tiraspol, în perioada 21 – 27 septembrie 2020, iar în această vară, unele filme vor fi derulate în mai multe orase din tara datorită parteneriatului cu Cronograf Tur.

Festivalul Nopților Pianistice din Moldova – Marea Neagră care urma să înceapă la 21 iunie 2020 a fost amânat până în toamnă. Totuși festivalul va avea loc la Chișinău și la Tiraspol în perioada 16 – 31 octombrie 2020.

Concursul Plume d’Or a fost de asemenea anulat.

RĂMÂNEM LA DISPOZIȚIA DVS.

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova va fi disponibilă prin e-mail, telefonic și pe rețelele de socializare în cadrul procedurii de lucru colectiv la distanță.

Pentru toate întrebările generale sau administrative, puteți contacta:

Verificați constant site-ul nostru web și rețelele noastre de socializare (FacebookLinkedinpentru a fi mereu informați în timp real cu privire la situația actuală.

Toate sfaturile sanitare ce trebuie a fi urmate le găsiți pe site-ul Guvernului Republicii Moldova.