Coronavirus (Covid-19): informații importante

Coronavirus (Covid-19): informații importante

(ACTUALIZARE 27 MARTIE 2020 ORA 12:00)

Sănătatea elevilor, a profesorilor și a personalului este o prioritate pentru Alianța Franceză din Moldova, care aplică cu strictețe toate dispozițiile emise și implimentate de către autoritățile Republicii Moldova, atât la Chișinău cât și in cele două subdiviziuni ale acesteia, la Bălți și Nisporeni, începând cu 10 martie curent. Totusi, masuri sanitare stricte erau deja adoptate în incinta institutiei noastre cu mult inainte de aceasta data.

Începând de luni, 16 martie, ora 12, accesul la localurile noastre din Chișinău, Bălți și Nisporeni a fost suspendat, și momentan ramîn închise pentru publicul larg.

SUSPENDAREA CURSURILOR DIN CADRUL ALIANȚEI FRANCEZE ȘI RECUPERAREA ACESTORA ONLINE

Începând cu 10 martie, toate cursurile din cadrul Alianței Franceze din Moldova și centrul său Cambridge English, precum și toate cursurile indiferent de formatul acestora (individual, semi-individual sau în grupuri), sunt suspendate până când autoritățile din Republica Moldova vor permite reluarea activităților.

Cursurile individuale și semi-individuale sunt reluate online de la data de 17 martie iar cursurile în grup au ost reluate de luni 23 Martie. Studenții sunt contactați direct de către profesorii lor pentru a conveni asupra modalităților practice pentru organizarea acestor cursuri online care sunt livrate prin intermediul platformelor Skype, Messenger, Viber sau Zoom. Profesorii vor indica platforma aleasă iar dvs. veți oferi detaliile necesare pentru a vă putea conecta.

Dacă nu ați fost încă contactat în timp ce sunteți înscriși la un curs individual sau semi-individual, înseamnă că nu am fost preveniți că vă putem contacta sau acest curs încă nu a fost preluat online. În această situație puteți lua legătura prin e-mail cu directorul Biroului de curs, Doina SCUTARU sau responsabilul Centrului Cambridge English, Diana CREȚU. Vă rugăm să ne contactați telephonic doar dacă nu ați primit nici un răspuns la adresa dvs. de e-mail.

Mulțumim tuturor cursanților pentru răbdarea și înțelegerea de care dau dovadă. Reluarea cursurilor online necesită timp pentru adaptare.

Dacă, totuși, nu doriți să urmați cursul la care sunteți în prezent înscriși online, ar trebui să anunțați profesorul dvs. Apoi veți fi transferat la următorul curs imediat ce vom putea reorganiza cursurile la sediul nostru. Va fi același lucru pentru toți cursanții pe care nu vom reuși să îi contactăm dar care vor fi transferați la sesiunea următoare.

Toate cursurile vor fi asigurate.

Înscrierile noi sau reînscrierile vor putea fi înregistrate. Pentru reînscrieri, după terminarea cursului veți fi contactat direct de către biroul de cursuri sau de centrul Cambridge English, pentru a confirma continuarea nivelului următor. Plățile vor fi efectuate prin transfer bancar. Toți termenii și condițiile vă pot fi comunicate de către directorul Biroului de curs, Doina SCUTARU sau de către responsabilul Centrului Cambridge English, Diana CREȚU.

Urmăriți cu atenție mesajele care vor fi trimise în următoarele zile și la cele pe care le difuzăm pe situl Alianței Franceze din Moldova.

Consultați articolul nostru despre cursurile online.

DESFĂȘURAREA EXAMENELOR DE LIMBA FRANCEZĂ ȘI ENGLEZĂ

Probele pentru obținerea diplomelor de limba franceză (DELF / DALF), precum și toate probele de limba engleză Cambridge English, au fost amânate până la emiterea unui nou ordin.

Doriți să amânați înscrierea dvs. la test / examen sau doriți să vă fie rambursată suma pentru înscriere? O puteți contacta prin e-mail pe Dina BOBINA.

Rambursarea sumelor în numerar nu va fi posibilă decât în momentul redeschiderii sediului nostru din motive de siguranță sanitară.

Campus France Moldavie

Spațiul Camous France Moldavie nu primeste vizitatori până la emiterea unui nou ordin. Dacă doriți să aveți informații despre studiile în Franța sau dacă dotiți să depundeți dosarul dvs. la una dintre universitățile franceze, atunci corespondentul  Campus France Moldavie rămâne la dispoziția dvs.:  Giovanni CAVALLARO – Telefon : +373 69 82 39 28

SPAȚIUL MEDIA TECH

Spațiul Medias Tech din Chișinău și centrele din Bălți, Nisporeni și Tiraspol sunt închise publicului larg.

Dar nu vă îngrijorați, dacă trebuie să returnați o carte, CD sau DVD, nu va fi aplicată nici o penalitate pentru întârziere.

În calitate de abonat, puteți contacta, de asemenea, responsabilul mediatecii din Chișinău, Silvia UNCU care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă conecta la oferta online Culturethèque.

Culturethèque este o bibliotecă online unde puteți găsi: cărți, BD (benzi desenate), presa franceză cea mai renumită, module de atuo-formare, muzică, documentare, biblioteca cursanților cu metode adaptate fiecărui nivel. Peste 150 000 de cărți sunt disponibile online și pe care le puteți accesa de pe calculator, tabletă sau telefon.

Studenții Alianței Franceze beneficiază de un abanament gratuit la mediatecă pe perioada de desfășurare a cursurilor. Dacă nu ați solicitat abonamentul de la spațiul Media Tech, atunci puteți lua legătura cu responsabilul Silvia Uncu, care vă va oferi toate indicațiile utile pentru a vă crea contul Culturethèque. În mod excepțional, cursanții Alianței Franceze din Moldova care vor solicita creare contului la această platformă, vor beneficia de un acces prelungit la Culturethèque pînâ la 30 Iunie 2020.

În cazul în care nu sunteți cursant în cadrul Alianței Franceze din Moldova sau nu sunteți abonat la spațiul Media Tech din Chișinău, puteți beneficia de un acces gratuit timp de 3 săptămâni la Culturethèque după ce ați solicitat crearea contului la această platformă. La sfârșitul acestei perioade, vă vom prelungi accesul gratuit la oferta Culturethèque până la 30 Iunie 2020.

EVENIMENTELE CULTURALE

Toate evenimentele planificate, din cadrul Zilelor Francofoniei, sunt anulate sau amânate.

Festivalul Filmului Francofon, un eveniment așteptat la Zilele Francofoniei, va avea loc la Chișinău și Tiraspol, în perioada 21 – 27 septembrie 2020, iar în această vară, unele filme vor fi derulate în mai multe orase din tara datorită parteneriatului cu Cronograf Tur.

Concursul Plume d’Or a fost de asemenea anulat.

RĂMÂNEM LA DISPOZIȚIA DVS.

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova va fi disponibilă prin e-mail, telefonic și pe rețelele de socializare în cadrul procedurii de lucru colectiv la distanță.

Pentru toate întrebările generale sau administrative, puteți contacta:

Verificați constant site-ul nostru web și rețelele noastre de socializare (FacebookLinkedinpentru a fi mereu informați în timp real cu privire la situația actuală.

Toate sfaturile sanitare ce trebuie a fi urmate le găsiți pe site-ul Guvernului Republicii Moldova.