Concurs de poezie pentru profesorii de franceză

Concurs de poezie pentru profesorii de franceză

Biroul regional al Organizației Internaționale a Francofoniei în Europa centrală și orientală (BRECO), prin intermediul Centrului regional francofon pentru Europa Centrală și Orientală, lansează în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2019, un concurs de poezie în limba franceză, cu genericul « Limba mea franceză ».

CONCURS DESCHIS PENTRU PROFESORII DE FRANCEZĂ

Profesorii sunt invitați să expună într-un mod creativ, legătura dintre ei și limba franceză, motivele pentru care au învățat-o și pentru care o predau, precum și să mediteze asupra rolului de ambasadori ai limbii și culturii franceze, pe care-l îndeplinesc zi de zi în fața elevilor.

Acest concurs este deschis pentru toți profesorii de franceză, rezidenți în una din următoarele țări din Europa Centrală și Orientală: Albania, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Estonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina.

Candidații interesați pot trimite lucrările însoțite de fișa de înscriere corect completată, la următoarea adresă electronică : concours@crefeco.org.

Candidaturile pot fi expediate cel târziu, până la data de 15 noiembrie 2019.

După selecția juriului, laureatul concursului va câștiga o călătorie oferită de OIF, pentru a participa la cel de-al XV-lea Congres Mondial al Federației Internaționale a profesorilor de franceză, care va avea loc în perioada 10-15 iulie 2020, în Yasmine Hammamet, Tunisia. Laureații clasați pe locurile II-X, vor obține și ei diferite premii (cărți, obiecte promoționale, abonamente), iar restul participanților vor primi diplome de participare.

Laureatul acestui concurs, va fi anunțat la București, România, în cadrul celebrării zilei internaționale a profesorilor de franceză, la data de 28 noiembrie 2019.

Fișiere ce pot fi descărcate :

  •