Astérix împlinește 60 de ani : “par Toutatis” !

Astérix împlinește 60 de ani : “par Toutatis” !

„Toată Galia este ocupată de Romani. Toată? Nu! Un sătuc populat de Invincibilii Gali, rezistă în continuare împotriva invadatorului. “ Această introducere genială semnată de René Goscinny și ilustrată printr-o hartă desenată de Albert Uderzo, la sigur o cunoașteți ! Invincibili încă din 1959, Asterix și prietenii săi rezistă provocărilor și fac să râdă milioane de cititori din întreaga lume. În 2019, aceștia sărbătoresc cei 60 de ani, iar 60 de ani, cer a fi sărbătoriți !

CU ACEASTĂ OCAZIE, SPAȚIUL MEDIAS TECH ȘI-A ÎMBOGĂȚIT COLECȚIA DE BD !

Pentru a sărbători această aniversare, Spațiul Medias Tech al Alianței Franceze din Moldova cu sprijinul Ambasadei Franței în Republica Moldova, a decis să reînnoiască și să completeze colecția sa de albume Asterix. Toate cele 38 de benzi desenate vor fi disponibile după lansarea ultimului album al seriei: „Fiica lui Vercingetorix”, în luna octombrie.

CEA MAI VÂNDUTĂ BANDĂ DESENATĂ EUROPEANĂ DIN ÎNTREAGA LUME

Creată la 29 octombrie 1959, Asterix și prietenii săi rezistă în continuare invadatorului roman.

Aventurile lor au cucerit milioane de cititori și au trecut generații întregi. Albumele, traduse în 111 limbi, reprezintă peste 380 de milioane de exemplare, făcând-o să devină cea mai vândută bandă desenată din lume.

Autorii sunt, desigur, inspirați de Istorie, dar au creat BD-urile cu multă fantezie și libertate …

În anul 50 î.Hr. (la scurt timp după cucerirea romană), seria pune în scenă un mic sat galic din regiunea Armonique, care continuă singur lupta împotriva invadatorului datorită unei porțiuni magice, pregătită de druid, ce oferă o putere supraomenească oricărei persoane care o bea. Personajele principale sunt războinicul Asterix și Obelix – cel care livrează menhirul, însărcinați de sat să zădărnicească planurile Romanilor sau să meargă în sprijinul oricărui grup care solicită ajutor împotriva Republicii Romane.

Seria este plină de umor și parodiază în special societatea franceză contemporană, prin stereotipurile și regionalismele sale, precum și prin tradițiile și obiceiurile emblematice ale țărilor străine.

VĂ INVITĂM SĂ DESCOPERIȚI CELEBRII GALI LA SPAȚIUL NOSTRU MEDIAS TECH

Pe lângă aventurile lui Astérix, mediateca Alianței Franceze de la Chișinău, vă propune peste 13.000 de documente, cărți, reviste, ziare, CD-uri, DVD-uri și CD Rom-uri. Puteți accesa întreaga listă cu ajutorul catalogului electronic.

Spațiul Medias Tech pune la dispoziția abonaților săi 20 iPaduri, 10 posturi iMac și două console de jocuri video PS4 Pro.

Și pentru ca să beneficieze de cultura franceză cât mai multe persoane, elevii înscriși la cursurile oferite de Alianță, dispun de acces gratuit la mediatecă, iar alții de tarife extrem de atractive, datorită sprijinului Ministerul francez al Europei și Afacerilor Externe și Ambasadei Franței în Republica Moldova.