Holercani – Marcy-l’Ètoile : aventura continuă…

Frumoasa colaborare care continuă deja de mai mulți ani între Marcy-l’Étoile, comună aflată la periferia orașului Lyon și Holercani, comună din raionul Dubăsari, Republica Moldova, a fost sărbătorită anul acesta din nou, pe malul râului Nistru.

ZECE BURSE ACORDATE TINERILOR FRANCOFONI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Cei doi primari, Joël PIEGAY – însoțit cu această ocazie de Adjunctul său, Jean-Pierre FORGE, de Directorul General pe Servicii, Anne-Laure MAS și de responsabilii de servicii municipale, precum și Tudor TANASEV, numeroși tineri din comuna Holercani și reprezentanți ai Alianței Franceze din Moldova, s-au reunit într-un cadru rustic, în jurul unei mese de sărbătoare, special pregătite de tinerii moldoveni și de familiile acestora.

Această întâlnire a reprezentat o ocazie pentru echipa din Marcy-l’Étoile și Primarul comunei, de a discuta despre studiile și planurile de viitor ale tinerilor bursieri francofoni din RM și de a-i cunoaște pe cei patru bursieri noi selectați în acest an, în cadrul concursului organizat de Alianța Franceză din Moldova.

În total, pentru anul universitar 2019-2020, 10 tineri francofoni din Holercani vor primi o bursă pentru continuarea studiilor superioare în Republica Moldova … și pentru practicarea limbii franceze.

MAI MULT DECÂT O COOPERARE, O RELAȚIE CE A DEVENIT AMICALĂ

Reprezentanții comunei Marcy-l’Étoile au prezentat Primarului comunei Holercani, un nou proiect de cooperare care va putea fi condus cu suportul lor, și anume : amenajarea unui centru de sporturi nautice pe malul râului Nistru.

În cadrul acestui nou proiect succedat de multe alte proiecte comune, tinerii din Holercani vor putea fi din nou găzduiți în Franța, pentru a beneficia de formări în animarea sporturilor nautice și pentru a descoperi realizări similare în Franța.

Discuțiile au continuat un timp îndelungat într-un cadru relaxant, oferind astfel ocazia de a aprecia legăturile strânse și prietenoase ce s-au dezvoltat pe parcursul anilor, între cele două comune.