Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră : cea de-a XVII-a ediție va da ritm serilor de vară

Cea de-a XVII-a ediție a Festivalului emblematic Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră va reuni din nou, în această vară, din 21 Iunie până pe 6 Iulie, marile talente internaționale și locale, pentru interpretarea celor mai importante opere muzicale clasice. 

Acest eveniment, organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova, a fost inițiat de fondatorul Festivalului omonim Nopțile Pianistice din Aix-en-Provence Michel BOURDONCLE. Festivalul a devenit de-a lungul anilor, un eveniment important și mult așteptat în agenda culturală a Republicii Moldova.

JONATHAN BENICHOU, GRIGORE MOSEICO ȘI ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII NAȚIONALE VOR LANSA FESTIVALUL

Concertul de inaugurare a Nopților Pianistice din Moldova – Marea Neagră, va avea loc vineri, 21 iunie, cea mai lungă zi din an, dar mai ales ziua în care în întreaga lume este marcată Sărbătoarea Muzicii.

Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici“, situată în centrul orașului Chișinău, va fi gazda primei seri de deschidere a celei de-a XVII-a ediții a Festivalului.

Jonathan BENICHOU, concertist și pianist francez, va evolua împreună cu Orchestra Filarmonicii Naționale dirijată de Grigore MOSEICO, șeful Orchestrei Simfonice de la Tiraspol.

Un frumos program de muzică franceză, grație operelor muzicale ale lui Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet dar și César Franck…

ÎN PERIOADA 21 IUNIE – 6 IULIE, 5 CONCERTE, LA CHIȘINĂU ȘI TIRASPOL

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova și a partenerilor – TV5MondeOrange Moldova și înghețata Sandra  –  Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră va avea în program 4 concerte la Chișinău și un concert de închidere a Festivalului în luna iulie, la Tiraspol.

Un program bogat, cu dirijori și soliști invitați din diferite țări, acompaniați de muzicienii Orchestrei Naționale de Cameră de la ChișinăuOrchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” cât și a Orchestrei simfonice de la Tiraspol, care vor interpreta numeroase opere muzicale clasice.

Concertul din 3 Iulie care va avea loc la Sala cu Orgă din Chișinău, se va înscrie în cadrul celebrării celei de-a 10-a aniversări a Parteneriatului Oriental de către țările Triunghiului de la Weimar (Franța-Germania-Polonia).

Puteți consulta programul concertelor în broșura Festivalului, în rubrica evenimente, precum și pe pagina noastră de Facebook.