Profesori de franceză din Moldova, descoperă Franța

Profesori de franceză din Moldova, descoperă Franța

Cincisprezece profesori de franceză din Moldova, tocmai și-au început călătoria pentru un sejur de două săptămâni în Franța. Originari din mai multe orașe ale țării, Soroca, Cantemir, Chișinău, Bălți și Ungheni, acești profesori de franceză de la Alianța Franceză sau din clasele bilingve din țară, la data de 6 Iunie curent, au plecat spre capitala franceză.

O INIȚIATIVĂ SUSȚINUTĂ DE ALIANȚA FRANCEZĂ ȘI DE AMBASADA FRANȚEI

Organizat de asociația franceză Solidarité Laique – care își desfășoară activitatea în Republica Moldova timp de mai mulți ani -, cu sprijinul Alianței Franceze și a Ambasadei Franței, acest sejur le oferă profesorilor șansa, în special celor care nu au fost niciodată în Franța, să descopere țara a cărei limbă o predau cu mult entuziasm deja de mult timp.

Această vizită va reprezenta o ocazie de a întâlni profesori și studenți francezi, de a discuta cu ei despre Republica Moldova și Franța, dar și de a descoperi multe locuri și monumente istorice, cum ar fi castelele de pe valea Loarei.

Ambasada Franței și Alianța Franceză din Moldova își doresc să confirme încă o dată, angajamentul acestora în favoarea predării limbii franceze în Republica Moldova, cât și sprijinul acordat comunității de profesori de franceză din țară. Cooperarea lingvistică, susținerea claselor bilingve francofone și învățarea limbii franceze, reprezintă prioritățile cooperării franceze în Republica Moldova.