DELF/DALF : număr record de înscrieri în 2018

DELF/DALF : număr record de înscrieri în 2018

Diplomele DELF și DALF eliberate de Ministerul Francez al Educației Naționale și Tineretului, au înregistrat în anul 2018 un nou record de înscrieri, însumând 486 700 candidați din întreaga lume. Începând cu anul 2015, numărul lor cunoaște o evoluție ascendentă, înregistrând o creștere anuală ce variază între 20 000 și 25 000 candidați. În 2018 aproape 35 000 de candidați au fost înregistrați adițional la examen, comparativ cu anul precedent.

ORICE PUBLIC ESTE INTERESAT

Dacă de fiecare dată copiii și adolescenții sunt cei care solicită validarea nivelului de cunoaștere a limbii franceze prin obținerea unei diplome, adulții, devin și ei mai numeroși de la un an la altul, prin solicitarea certificării competențelor de cunoaștere a limbii franceze. Migrația forței de muncă, cererile de obținere a cetățeniei franceze, recunoașterea diplomelor de către ramurile profesionale sau certificarea nivelului la finalul cursurilor, reprezintă  factorii principali care explică creșterea numărului de înscrieri pentru obținerea acestor diplome oficiale, recunoscute la nivel internațional și valabile pe viață.

NUMĂR RECORD DE ÎNSCRIERI ȘI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Și în Republica Moldova, aceste diplome cunosc un succes remarcabil, iar anul 2018 confirmă acest fapt prin înregistrarea unui număr record de înscrieri, însumând 275 candidați  !

Majoritatea candidaților sunt elevi și studenți care doresc să valideze oficial nivelul lor de cunoaștere a limbii franceze,pentru a fi scutiți de la susținerea examenului de franceză din cadrul bacalaureatului național, dar și pentru a se înscrie la universitățile din Franța, care solicită un justificativ cu nivelul minim B2.

Diplomele DELF, DELF Junior sau DALF sunt într-adevăr recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în vederea scutirii de la susținerea examenului de limba franceză din cadrul bacalaureatului național (DELF B2 pentru clasele simple și DALF C1/C2 pentru clasele bilingve francofone).

De asemenea, sunt din ce în ce mai mulți candidați adulți care doresc să certifice oficial nivelul lor de cunoaștere a limbii franceze la sfârșitul formării lingvistice, în special pentru motive de dezvoltare profesională.

Amintim că Alianța Franceză este unicul centru acreditat din Republica Moldova pentru organizarea acestor examene, precum și un centru de pregătire, recunoscut !

Pentru orice informație suplimentară, vă rugăm să o contactați pe : Dina BOBINA – Telefon : + 373 22 23 45 10 / 23 21 50