Festivalul FilmuluiI Francofon – Un eveniment așteptat !

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sustinerea Ambasadei Franței în Moldova și a partenerilor săi –  TV5MONDE, Institutul Francez, Orange Moldova, JC Mont-Fort, Le Bridge DutyFree și Glaces Sandra – cea de-a XVIIIa  ediție a Festivalului Filmului Francofon se va derula de la 25 la 31 martie la Chișinau, la Centrul cultural Odeon, precum și la Tiraspol

FILME CARE VOR RITMA ZILELE FRANCOFONIEI

Acest  Festival, asteptatcu nerăbdare de publicul din Moldova, va avec loc în cadrul zilelor francofoniei. Acesta  reprezintă o ocazie, din pacate prea rară în Moldova, de a descoperi noutățile cinematografului francez sau francofon în toata diversitatea și bogăția sa.

Programarea sa, eclectica, nu lasă niciodată publicul indiferent:  comedie romantică, thriller, dramă, film polițienesc, aventuri, desen animat… tineri sau mai puțin, francofoni sau nu – toate filmele vor fi subtitrate în română sau rusă – această panoramă 2019 a cinematografului francez și francofon va va face sa calatoriți prin difertie epoci, țări, moravuri, pasiuni, dragoste sau ură. Vă va face să râdeți, să zâmbiți și să traiți diferite emoții.
UNSPREZECE FILME RECENTE ASTEAPTA SA FIE DESCOPERITE

Unsprezece  filme recente asteaptă să fie descoperite  de la 19 până la 25 martie la Chișinau și la Tiraspol, dar deasemenea, grație parteneriatului cu Cronograf Tur, în toată țara, în vara.

Au Revoir Là-Haut – Jusqu’à la Garde – Climax – Dans les Forêts de Sibérie – Une Vie Violente – Le Fidèle – Les Fantômes d’Ismaël – Le Temps de l’Aventure – Polina, Danser sa Vie – Comme des Garçons – Le Tableau  : unsprezece filme care va vor oferi o panoramă a cinematografului francez contemporan, majoritatea filmelor fiind din 2017-2018.

Intrarea este liberă.

Găsiți programul integral, zilele, orarele și sălile de poriecție, realizatorii, actorii și rezumatul fiecarui film in rubrica evenimentepe pagina noastră de Facebook și în broșura Festivalului.