Plecarea la studii în Franța

Plecarea la studii în Franța

Alianța Franceză din Moldova organizează un atelier « Plecarea la studii în Franța » pentru a facilita integrarea viitorilor studenți moldoveni în Franța.

FACILITAREA INTEGRĂRII STUDENȚILOR MOLDOVENI ÎN FRANȚA

Este vorba despre un atelier cu o durată de 12 ore adresat tinerilor moldoveni care se pregătesc să plece în Franța pentru a-și continua studiile superioare în următorul an universitar.

Cu 4 vorbitori nativi francezi, într-o manieră interactivă, tinerii vor putea să se informeze despre procedurile administrative pe care trebuie să le întreprindă la sosirea lor în Franța, pentru a beneficia de o asigurare medicală, pentru a căuta o locuință, pentru a pretinde la un ajutor în privința locuinței de la Fondul de Alocații Familiale, pentru a solicita o bursă de studii dacă sunt eligibile, pentru a deschide un cont bancar, etc. De asemenea, ei vor putea să vorbească despre viața din Franța, obiceiurile și tradițiile franceze, condițiile și costul de viață, transporturi, viața culturală, practicarea sportului, despre ce trebuie sa facă și unde trebuie să se adreseze în caz de dificultate.

În acelasi timp, ei vor beneficia de informații despre metodologia universitară, (luarea de note, rapoarte, rezumate, redactarea sintezelor etc.) pentru a pune toate șansele de partea lor încă de la sosirea la universitate.

O pregătire bună de la început și multe sfaturi practice pentru a avea succes în anul său universitar din Franța.

Înscrierile la acest atelier « Plecarea la studii în Franța » se vor desfășura până pe 28 iunie 2018 la Biroul de cursuri al Alianței Franceze din Moldova de la Chișinău.

Atelierul se va desfășura pe 29 iunie și pe 2 iulie de la orele 10 până la orele 12 și de la orele 14 până la orele 16,  și pe 4 și 6 iulie de la orele 14 până la orele 16.

Costul atelierului este  de 1 500 MDL.

Pentru orice informație sau pentru a vă înscrie, vă rugăm să contactați: Cristina CRUCIRESCU – Telefon : + 373 22 23 45 10 / 23 21 50