Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră

Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră reunesc anual, la începutul verii, marile talente, internaționale și locale, pentru interpretarea celor mai importante opere muzicale clasice. Acest eveniment, inițiat de fondatorul Festivalului omonim Nopțile Pianistice din Aix-en-Provence Michel BOURDONCLE, a devenit de-a lungul anilor, un eveniment important din agenda culturală a Republicii Moldova.

LAURENT COUSON ȘI STANISLAV JAR VOR DESCHIDE CEA DE-A XVI-a EDIȚIE

Deschiderea celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră va avea loc joi 21 iunie, cea mai lungă zi din an dar mai ales ziua care marchează, în lumea întreagă, Sărbătoarea Muzicii.

Sala cu Orgă din Chișinău, care recent a finisat primele lucrări de restaurare, va fi gazda primei seri a Festivalului. Astfel, la deschidere vor fi prezenți doi artiști de renume, francezul Laurent COUSON, compozitor,  pianist și dirijor – atunci când nu activează în calitate de actor de cinema – și pianistul moldovean, Stanislav JAR, cât și muzicienii Orchestrei Naționale de Cameră din Chișinău. În program : Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Georges Bizet dar și muzică de film.

ÎN PERIOADA 21 IUNIE – 6 IULIE, LA CHIȘINĂU ȘI TIRASPOL

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu susținerea l’Ambasadei Franței în Republica Moldova și a partenerilor – TV5Monde, Orange Moldova, înghețata Sandra și Eco Delta –  Festivalul Nopțile Pianistice din Moldova – Marea Neagră va cuprinde 5 concerte,

Un program bogat, cu dirijori si solisti invitati din diferite tari, acompaniati de muzicienii Orchestrei Naționale de Cameră de la Chișinău, a Orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale « Serghei Lunchevici » cât și a Orchestrei simfonice de la Tiraspol.

Programul îl puteți consulta în broșura Festivalului cât și în rubrica evenimente sau pe pagina Facebook.