Africa, Africa mea

Venit din Mali, grupul de muzică mandengue, formația Tamala, a organizat o seară plină de culori și sunete pe data de 8 iunie la Alianța Franceză din Moldova.

CÂNTECE ȘI DANSURI TRADIȚIONALE

Cei cinci membri ai grupului au reușit să prezinte expoziția despre Africa francofonă propusă de Spațiul Media Tech și au oferit primilor oaspeți povestiri despre picturile și țările din această parte a lumii.

Apoi, foarte repede, sunetele exotice s-au făcut auzite. Formația Tamala a oferit publicului o oră de cântece și dansuri tradiționale. Cei mai puțin timizi, s-au alăturat și ei pe pistă.

Publicul format din fani reali sau simpli curioși, a avut parte de un spectacol atât original, cât și convivial.

DUPĂ EFORT, RECONFORT

Pentru a încheia seara, a fost instalat un bufet african pregătit special de voluntarii din comunitatea africană din Chișinău. În meniu : mafé, spanac cu creveți, fasole roșie, macrou gătit, băutură de flori de hibiscus …

Oaspeții noștri au profitat de acest moment pentru a interacționa cu publicul, pentru a-i invita să danseze, să le descrie instrumentele prezente și să răspundă la întrebările lor.

Aventura lor moldovenească va continua cu un festival de vară organizat de Art Labyrinth în perioada de 23 iunie – 1 iulie, dedicat “spiritului african”.

UN EVENIMENT INEDIT LA ALIANȚA FRANCEZĂ DIN MOLDOVA

Africa este încă necunoscută în Moldova, iar comunitatea africană fiind una discretă este slab reprezentată. Alianța Franceză din Moldova, la fel ca și alte instituții și organizații, a fost încântată să o promoveze prin acest eveniment festiv.