Tamala : în inima muzicii africane

Formația Tamala, enită din Africa mai exact din Mali, a ales să facă un popas la Alianța Franceză din Moldova. Astfel, aceasta va fi prezentă în Spațiul Media Tech al Alianței Franceze vineri 8 iunie, începând cu ora 17h30 !

O CĂLĂTORIE ÎN AFRICA FRANCOFONĂ

Tamala, în traducere « vagabond », este istoria a cinci tineri africani pasionați de muzică și cântece, care s-au făcut deja remarcați în Africa francofonă și care își doresc să prezinte lucrările lor întregii lumi.

Practică muzica tradiționalămandengue caracteristică diverselor grupuri etnice vest-africane. Instrumentele cu corzi și de percuție sunt fabricare chiar de ei cu propriile mâini iar cântecele tradiționale și atrăgătoare pe care le creează și le interpretează ne fac să călătorim în inima Africii francofone. Nu o să vă puteți abține de la dans !

CHIȘINĂU, NOI AM VENIT !

Membrii formației au aterizat în Republica Moldova cu instrumentele lor neobișnuite și hainele colorate, hotărâți să-și realizeze ambițiile. Publicul din capitală i-a cunoască deja cu ocazia a mai multor concerte susținute în Parcul Valea Morilor, localurile asociației Art Labyrinth sau a teatrului Eugène Ionesco. 

« Ne dorim ca șederea noastră aici să fie una zgomotoasă. Africa știe că suntem aici. Moldova trebuie să știe și ea  », a precizat Korouma LASSANA, conducătorul Tamala.

ALIANȚA FRANCEZĂ CELEBREAZĂ PREZENȚA FORMAȚIEI TAMALA

Cu această ocazie, Alianța Franceză din Moldova va îmbrăca de asemenea culorile Africii propunând vizitatorilor să descopere, în perioada 4-8 iunie, o expoziție originală reprezentând diferite obiecte, haine și picturi venite de pe acest continent.

Formația Tamala va oferi în cele din urmă o seară excepțională la 8 iunie.

Astfel, aveți ocazia să vă familiarizați cu muzica, istoria, cultura și bucătăria din Mali, cu un bufet care vă va permite să degustați bucatele locale și să celebrați întâlnirea acestor două continente. Intrarea este gratuită, dar este necesar să vă înscrieți în prealabil la adresa Dnei. Louison BOJUC, animatoare a Spațiului Media Tech.