MediaLab : Pierre ARCHET a lansat discuțiile despre Fake News

În cadrul proiectului și concursului MediaLab organizat de Alianța Franceză din Moldova cu susținerea l’Ambasadei Franței în Republica Moldova și a Institutului Francez, jurnalistul francez Pierre ARCHET a venit la întâlnirea cu tinerii francofoni.

PIERRE ARCHET INVITĂ TINERII LA MEDITAȚIE

Director al săptămânalului local de știri Le Journal d’Ici, Pierre ARCHET este Secretarul general al Federației presei periodice regionale din Franța și al Sindicatelor presei săptămânale regionale din Franța. De asemenea, acesta prezidă CHERPA « Think Tank » în presa săptămânală regională franceză.

În perioada 21-25 mai, acesta a fost primul dintre animatorii din exterior invitați de Alianța Franceză să animeze unul dintre atelierele de dezbateri în cadrul proiectului MediaLab cu tematica « Jurnalismul în era digitală și fake news-ul. »

ÎNTÂLNIRI PRODUCTIVE ȘI INTERACTIVE LA CHIȘINĂU, NISPORENI ȘI TIRASPOL

Sejurul său a fost accentuat de mai multe discuții cu tinerii studenți în jurnalism, relații internaționale, franceza drept limbă străină sau cu tinerii de la filierele francofone, astfel au fost întreprinse vizite la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (ULIM) și la Centrul de resurse și informare despre Franța contemporană a Alianței Franceze de la Universitatea din Tiraspol.

Acesta a discutat cu un public francofon neinițiat în jurnalism în comparație cu participanții proiectului MediaLab și elevii Anexei Alianței Franceze din Moldova de la Nisporeni. Aceste întâlniri au fost interactive, cu discuții productive, libere și conviviale. Auditoriul său s-a arătat interesat în mod particular de acest subiect și s-a implicat în discuții.

GLOBAL MEDIA GROUP A GĂZDUIT PARTICIPANȚII MEDIALAB

Invitat să viziteze localurile Global Media Group – Prime, Canal 2, Canal 3, Publika TV, Maestro FM, Muzz FM – vizită care a avut loc în cadrul proiectului MediaLab, Pierre ARCHET  a avut ocazia să discute despre situația media din Republica Moldova, a televiziunilor și radiourilor. Situație despre care a avut ocazia să ofere un interviu unei jurnaliste din presa scrisă, o jurnalistă a Ziarului de Gardă.

Tinerii au fost impresionați în mod particular de vizita oferită de echipele General Media Group și de modernitatea instalațiilor.

UN ENTUZIASM PROMIȚĂTOR PENTRU URMĂTOARELE ATELIERE MEDIALAB !

Alianța Franceză a fost bucuroasă să constate entuziasmul tinerilor francofoni pentru acest tip de ateliere și promite întâlniri frumoase pentru viitor și proiecte care vor avea legătură cu jurnalismul.

Aceasta ține să aducă mulțumiri Dlui. Pierre ARCHET pentru contribuția adusă în cadrul proiectului MediaLab.