MediaLab : peste 50 de participanți !

Miercuri, 16 mai, în cadrul Spațiul Media Tech al Alianței Franceze din Moldova, a avut loc lansarea proiectului MediaLab, proiect adresat tinerilor francofoni din Republica Moldova. Peste 50 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 13 și 25 de ani, veniți din diferite localități ale țării, s-au înscris și vor concura timp de 7 luni în cadrul unui concurs de jurnalism, cu formări, vizite și prezentări ale specialiștilor din domeniul IT și media.

OBIECTIVUL CONCURSULUI : REALIZAREA UNUI REPORTAJ DESPRE FRANCOFONIA DIN REPUBLICA MOLDOVA

Proiectul MediaLab a fost lansat de Alianța Franceză din Moldova cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova și a l’Institutului Francez.

Tinerii participanți au fost salutați de Serge CASSERI, Prim Consilier al Ambasadei Franței și Adrian CIBOTARU, Directorul Adjunct al Alianței Franceze care au oferit cuvântul animatorilor atelierelor, Robin KOSKAS și Nicu VRABII. Aceștia au amintit despre programul și evenimentele proiectului, iar mai apoi au discutat cu participanții, care au avut posibilitatea să-și exprime motivele participării : « Eu cred ca este o nouă experiență care îmi va permite să-mi dezvolt personalitatea și să comunic mai bine în franceză » a precizat o tânără originară din capitală.

PARTICIPAREA TINERILOR DEMONSTREAZĂ VIVACITATEA FRANCOFONIEI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Numărul mare de participanți a surprins plăcut organizatorii, demonstrând astfel vivacitatea francofoniei în Republica Moldova, interesul pe care tinerii de aici îl au față de studierea limbii franceze cât și curiozitatea acestora.

Fără îndoială, aceștia vor ști mai bine decât alții, prin intermediul reportajelor realizate, să promoveze această bogăția a francofoniei din Republica Moldova.

Concursul se va sfârși la 26 noiembrie 2018 cu prezentarea reportajului fiecărui participant. Aceștia vor primi diferite premii, iar primelor două cele mai bune echipe vor primi tablete iPad.