Giovanni CAVALLARO se alătură echipei Alianței Franceze

Giovanni CAVALLARO se alătură echipei Alianței Franceze

Echipa Alianței Franceze s-a mărit odată cu sosirea noului responsabil de misiunea lingvistică și corespondent Campus France în Republica Moldova, Giovanni CAVALLARO.

Giovanni CAVALLARO este succesorului Dnei Lucile BARDIN care și-a încetat activitatea în luna februarie.

PERSOANĂ DE REFERINȚĂ PENTRU COOPERAREA LINGVISTICĂ, UNIVERSITARĂ ȘI STUDIILE ÎN FRANȚA

Acesta va gestiona toate subiectele legate de cooperarea lingvistică, promovarea limbii franceze și cooperarea universitară franceză în Republica Moldova. Acțiunile de cooperare în aceste domenii sunt stabilite de Ambasada Franței împreună cu Alianța Franceză, care și le implementează. De asemenea, acesta se va ocupa de problemele legate de clasele bilingve francofone în Republica Moldova care reprezintă una dintre prioritățile Franței în această țară.

Giovanni CAVALLARO va promova Studiile superioare franceze în Republica Moldova, fiind reprezentantul Campus France.

Acesta se află deja la dispoziția tinerilor, din ce în ce mai mulți, care doresc să-și urmeze studiile superioare în Franța. Franța este a 4-a țară gazdă pentru tinerii moldoveni care își fac studiile superioare în străinătate, după România, Rusia și Italia, dar se poziționează înaintea Ucrainei, Germaniei, Angliei și a Statelor Unite. Această atractivitate pentru studiile în Franța se explică prin locul pe care îl deține limba franceză în cadrul învățământului moldovenesc, prin costul atractiv al studiilor în Franța și multiplele ajutoare de care pot beneficia tinerii acolo, dar și prin calitatea și diversitatea ofertelor de studii.

UN POLIGLOT LA DISPOZIȚIA DUMNEAVOASTRĂ

Giovanni CAVALLARO este francez și a locuit până acum la Chamberry. Este titularul unei diplome de master în domeniul limbilor străine aplicate « Internationalisations des organisations, spécialité économies émergentes » obținută în cadrul Universității Mont-Blanc.

A avut oportunitatea să efectueze mai multe sejururi în străinătate, Rusia, Georgia, Azerbaidjan, Germania, Elveția, Anglia.

Acesta vorbește franceza, rusa, germana și italiana și va putea să vă consilieze în privința studiilor superioare în Franța cât și a demersurilor și formalităților necesare înainte de plecare etc.

Aveți posibilitatea să-l contactați prin e-mail la următoarea adresă : gcavallaro@alfr.md, cât și prin telefon : +373 22 23 45 10

Întreaga echipă a Alianței Franceze din Moldova îi urează mult succes în noua sa funcție !