Manon GUILLEMIN și Masca Comediei dell’Arte

Manon GUILLEMIN, actriță, regizoare și profesoară de teatru a condus recent mai multe workshop-uri despre Masca Comediei dell’Arte.

O EXPERIENȚĂ UNICĂ PENTRU STUDENȚII AMTAP

Studenții din anul doi de la l’Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) din Chișinău au beneficiat de această formare organizată la inițiativa Dlui. Mihai FUSU, regizor de teatru și Directorul Centrului de Arte Coliseum.

La 14 februarie a fost prezentat rezultatul lucrului realizat împreună cu studenții din Republica Moldova, în prezența reprezentanților Ambasadei Franței, Alianței Franceze, profesorilor AMTAP, diferitor actori și studenți.

Studenții și profesorii au apreciat în mod pozitiv aceste workshop-uri care au ieșit din cadrul obișnuit al lecțiilor tradiționale. Aceștia își doresc repetarea cu regularitate a acestei experiențe. Acțiunea a fost susținută de Ambasada Franței în Republica Moldova și Alianța Franceză din Moldova în cadrul politicii de promovare culturală.

MANON GUILLEMIN, O ACTRIȚĂ EXIGENTĂ ȘI FOARTE CURIOASĂ

Manon GUILLEMIN, actriță, autoare, regizoare și pedagog de origine franceză, și-a efectuat studiile în cadrul Conservatorului de Arte Dramatice din Marsilia și la universitatea din Aix en Provence (DEUST Teatru).

Sârguincioasă, exigentă și foarte curioasă, aceasta evoluează în diferite genuri teatrale, cum ar fi Comedia dell’arte, teatrul contemporan, teatrul de bulevard sau piese de Musset sau Grumberg. De altfel, actrița se filmează pentru televiziune și cinema.

Încearcă, de asemenea, să scrie și interpretează, singură pe scenă, primul său text « Avec la pièce jointe c‘est mieux », spectacol jucat din 2015 și prezentat la Festivalul Off din Avignon în 2017.

Semnează mai multe producții din care « Un café, l’addition ! » o comedie de succes de Rémi VIALLE și « Bastien et Bastienne », Operă pastorală de Mozart pentru trupa Collectif Rue Magenta.

Manon GUILLEMIN oferă formări în Franța și străinătate de peste 15 ani. Din primăvara anului 2016, s-a alăturat Misiunii de luptă împotriva abandonului școlar activând în mai multe instituții din departamentul Seine-St-Denis.

La Paris descoperă lucrul școlii Lecoq împreună cu regizorii și pedagogii Alain MOLLOT și Norman TAYLOR.

Urmează o întâlnire productivă cu regizorul din Republica Moldova Mihai FUSU, drept rezultat fiind montarea piesei « La femme comme champ de Bataille » de Matéi VISNIEC.

Cu susținerea Alianței Franceze din Moldova și Ambasadei Franței, Manon GUILLEMIN a fost de mai multe ori la Chișinău pentru formări adresate studenților Academiei de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău.