Lansarea proiectului IFprofs Moldavie !

Lansarea proiectului IFprofs Moldavie !

Comunitatea profesorilor francofoni dispune deja de propria rețea socială : IFprofs Moldavie

Aceasta a fost inaugurată oficial la 16 septembrie 2017 de către Dl. Pascal VAGOGNE, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, în prezența reprezentanților Ministerului Educației al Culturii și Cercetării din Republica Moldova, Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) cât și în prezența responsabilei de misiunea lingvistică din cadrul Alianței Franceze din Moldova, Lucile BARDIN.

Acest proiect este susținut de AUF și Ministerul Educației, al Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, finanțat de Institutul Francez din Paris și implementat de Alianța Franceză din Moldova.

IFPROFS MOLDAVIE : REȚEAUA SOCIALĂ A PROFESORILOR FRANCOFONI DIN REPUBLICA MOLDOVA

Cunoscut la nivel internațional, IFprof este un proiect propus de Institutul Francez din Paris. Treizeci de țări s-au alăturat deja comunității în 2016. Alte douăzeci de țări sunt așteptate să se alăture acestei rețele în 2017, printre care și Republica Moldova.

Profesorii francofoni din Republica Moldova vor avea posibilitatea să descopere, să publice, să discute și să comunice, de asemenea să se informeze despre evenimentele, practicile, resursele și inovațiile francofone existente în domeniul educației.

Aceștia vor avea posibilitatea să-și îmbogățească în mod rapid și ușor cunoștințele și practicile pedagogice, să propună noi conținuturi și resurse pe care le pot partaja cu profesorii din Republica Moldova și din alte părți, dar și să-și lărgească cercul de colegi din întreaga lume.

IFprofs Moldavie favorizează contactele interpersonale și schimburile pedagogice dintre profesorii francofoni din Republica Moldova.Programul le propune noi perspective prin schimbul de informații cu colegii din lumea întreagă grație noilor tehnologii.

UN CONCURS ȘI MULTE PREMII CU OCAZIA LANSĂRII SITE-ULUI

In timpul lansării au fost prezenți profesori din școli, colegii, licee și universități francofone, reprezentanți ai Alianței Franceze, studenți de la universitatea pedagogică, aceștia au asistat la prezentarea site-ului și concursului organizat cu această ocazie.

Site-ul va fi prezentat în curând profesorilor francofoni din liceele bilingve din Republica Moldova cu ocazia activităților programului « Sciences en français 2.0 ».

Vă invităm să vă creați un profil pe site-ul IFprofs Moldavie !

De asemenea, puteți participa la concursul IFprofs Moldavie care se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie !

Acest concurs are drept obiectiv dezvoltarea platformei cât și motivarea membrilor în vederea exploatării resurselor existente. Membrii exemplari vor fi recompensați cu numeroase premii, printre care o călătorie în Paris, o tabletă, sau o cină pentru doi, etc.

Vă invităm să vă alăturați acestei comunități și să o promovați !