Aperitiv Campus France Moldavie : gata de plecare !

Aperitiv Campus France Moldavie : gata de plecare !

Sunt tineri, au obținut diploma de bacalaureat și vorbesc limba franceză. Toți vor merge în Franța pentru a urma studii superioare.

Campus France Moldavie la invitat toți studenții la tradiționalul aperitiv Campus France..

APERITIVUL CAMPUS FRANCE MOLDAVIE : O REUNIUNE A FOȘTILOR, ACTUALILOR ȘI VIITORILOR STUDENȚI

Foști, actuali și viitori studenți moldoveni în Franța, care au dorit să vorbească despre experiența proprie sau să adreseze ultimele întrebări înainte de plecare, s-au reunit la Chișinău într-un cadru agreabil la terasa Cafenelei La Scriitori.

Aceștia au fost întâmpinați de responsabila Spațiului Campus France Moldavie, Lucile BARDIN, care a fost însoțită de directorul Alianței Franceze Emmanuel SKOULIOS și Primul Consilier al Ambasadei, Jérémie PETIT.

Ziua foarte frumoasă, potrivită mai mult pentru plaja, cât și perioada potrivită pentru vacanță, nu au descurajat cei circa treizeci de studenți care nu au părăsit Republica Moldova în acest mijloc de august, să răspundă la invitația noastră.

Mai mulți tineri care își fac actualmente studiile de Licență sau Master în Franța, câțiva care au absolvit deja, s-au alăturat acestui grup pentru a vorbi despre propria experiența de studii în Franța. Aceștia au vorbit despre universitate, despre orașul în care au studiat, cultura și obiceiurile francezilor. De asemenea despre problemele de care s-au lovit și de soluționarea acestora. Au discutat despre experiența lor încurajând pe cei care vor pleca în acest an. Au fost stabilite legături de prietenie, de asemenea s-a făcut schimb de numere de telefon, adrese și e-mailuri.

ULTIMELE ÎNTREBĂRI ÎNAINTE DE PLECARE, DAR ȘI NOI SOLICITĂRI

Lucile BARDIN s-a arătat disponibilă pentru a răspunde la ultimele sau aproape ultimele întrebări înainte de plecare. Iar pentru cei care nu vor pleca în acest an, acest aperitiv a servit drept ocazie pentru a se informa pentru viitor despre studiile în Franța.

Campus France Moldavie, Ambasada și Alianța Franceză le urează tinerilor succes pentru viitorul sau actualul an universitar în Franța !

Iar cei care nu au avut posibilitatea să participe la această întâlnire, se pot deplasa la Spațiul Campus France Moldavie pentru a beneficia de o întrevedere cu Lucile BARDIN !

În cele din urmă, nu uitați !

Pentru a putea merge la studii în Franța, este necesar să cunoașteți limba franceză. Nu este atât de complicat precum pare.

Alianța Franceză din Moldova vă pregătește de plecare cu numeroase oferte de cursuri.

Înscrierile încep peste câteva zile !

Consultați cu regularitate pagina evenimente pentru a fi informați despre ofertele de cursuri de franceză și pentru a ști ce ofertă corespunde necesităților Dvs…

Toate fotografiile de la evenimentul nostru le găsiți pe pagina de Facebook Campus France Moldavie.