ru ro fr
Pagina principală > Cultură și evenimente > Arhiva 2010 > Foto: « J’ai vingt ans dans mon pays » (Am douăzeci de ani în ţara mea), rezultatele concursului
Foto: « J’ai vingt ans dans mon pays » (Am douăzeci de ani în ţara mea), rezultatele concursului

Fundaţia Alianţa Franceză a organizat, în întreaga sa reţea mondială, un concurs foto intitulat « J’ai 20 ans dans mon pays » în parteneriat cu Courrier International. Rata de participare a fost una importantă, numărînd circa 1 300 participanţi în diversele Alianţe Franceze din lume.

Pentru această primă ediţie, un juriu de excepţie, compus din Philippe THUREAU-DANGIN (preşedintele Courrier International), Quentin BAJAC (conservator-şef, cabinetul fotografiei, Centrul Pompidou), Anne de HENNING (fotograf), Jean-Michel DJIAN (jurnalist) şi Pierre GUILLEMAIN (responsabil de relaţii fotografice PICTO), a departajat fotografiile de cea mai înaltă calitate, reprezentînd diversele ţări participante

După o lungă analiză a tuturor clişeelor, juriul a anunţat clasamentul său şi a desemnat-o pe Tsveta HAYDAROVA de la Alianţa Franceză din Varna, Bulgaria drept marea finalistă.

Cei 26 de laureaţi au fost selecţionaţi pentru expoziţia colectivă care va fi inaugurată în spaţiul Louis Vuitton la Paris pe 11 ianaurie 2011. Fotografiile reţinute şi selectate vor fi de asemenea publicate în revista Courrier international, cu ocazia unui număr special editat pentru cei 20 de ani ai ziarului.

Alianţa Franceză din Moldova care a organizat acest concurs foto local, prezintă mulţumiri Domnului Mihai STAMATI care a reprezentat Moldova la acest concurs cu două fotografii (a se vedea mai jos).

Rezultatele concursului sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei : http://www.fondation-alliancefr.org/spip.php?rubrique16.

 
Caută
 
Caută după cuvintele cheie:
 
 
 
 
 
 
a contacta <:rendez-vous:> susţine
 
Parteneri strategici
Parteneri instituţionali
Drepturi de autor ©2015 Alianţa Franceză din Moldova. Toate drepturile sunt rezervate.